F! historie

Feministisk Initiativ Danmark blev undfanget 31. januar 2017, da en række bekymrede danske feminister holdt et åbent debatmøde med besøg af Gudrun Schyman, som siden 2005 har stået i spidsen for det svenske parti Feministiskt Initiativ. Forud for mødet var gået måneder med frustration over Donald Trumps valgsejr i USA, trods hans udtalte kvindehad, og en generel bedrøvelse over, at Danmark sakker bagud i de internationale ligestillingsindekser: Danmark ligger på en 19. plads overhalet af alle vores nordiske naboer.

På mødet blev det besluttet at stifte et dansk søskendeparti til det svenske Feminististiskt Initiativ, ligesom man gjorde i Norge i 2015 og i Finland i 2016. Derpå startede en række af ugentlige møder blandt de ildsjæle, som havde tid og kræfter til at lægge de grundlæggende sten til det nye parti.

Efter et grundigt politisk og organisatorisk benarbejde blev Feministisk Initiativ Danmark stiftet på Grundlovsdag 5. juni 2017, hvor partiets værdiprogram og vedtægter blev vedtaget, og hovedbestyrelsen valgt.

Under sloganet ”feminisme er noget, vi øver os på, sammen”, forsøger vi at fremme vores feministiske politik, som bekæmper enhver form for diskrimination og undertrykkelse, hvad end den er baseret på køn, etnicitet, seksualitet, religion, alder eller handicap.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close